nieuws

Zuid-Limburgse woningportefeuille naar Wonen Limburg

Beleggingen

Zuid-Limburgse woningportefeuille naar Wonen Limburg
appartementen Maastricht naar Wonen Limburg

Woonpunt heeft aan collega-corporatie Wonen Limburg een portefeuille verkocht met 186 huurappartementen, 181 parkeerplaatsen en enkele commerciële ruimten.

Dat bericht Capital Value die Woonpunt begeleidde bij de verkoop. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. De woningen liggen verspreid over drie complexen op goede locaties in Maastricht (73 appartementen), Heerlen (47 appartementen) en Geleen (66 appartementen), aldus de vastgoedadviseur. Daarnaast wisselt ook de bouwgrond in het Aldenhofpark in Hoensbroek van eigenaar.

De transactie past bij de strategie van beide corporaties. Woonpunt maakt met de verkoop geld vrij voor investeringen in de eigen sociale huurwoningen, terwijl Wonen Limburg als nieuwe eigenaar de woningen beschikbaar blijft stellen voor de middeninkomens. Op deze manier kunnen mensen die te veel verdienen voor een sociale huurwoning maar te weinig voor een koophuis of huurhuis in de particuliere sector, toch een geschikte woning krijgen.

Manon Kuipers, vastgoedadviseur bij Capital Value, stelt dat steeds meer corporaties de mogelijkheid onderzoeken om bezit te ruilen of onderling te verkopen aan de hand van de vastgestelde woningmarktgebieden of portefeuillestrategie. ‘Op deze wijze kan de portefeuille geoptimaliseerd worden en blijft het bezit binnen de sector. De transactie tussen Woonpunt en Wonen Limburg is daar een mooi voorbeeld van.’

De drie gemeenten hebben positief gereageerd op de overdracht aangezien er voldoende aandacht blijft voor betaalbare huurwoningen. Voor huurders blijven het huurcontract en de bijbehorende rechten en plichten onveranderd. Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn verzorgde de juridische procesbegeleiding.

Reageer op dit artikel