nieuws

WDP koopt 280.000 m2 grond voor 57 miljoen

Beleggingen

WDP koopt 280.000 m2 grond voor 57 miljoen
Nieuw distributiecentrum van WDP in Bleiswijk (artist impression)

WDP heeft drie kavels van in totaal 280.000 m2 gekocht in Bleiswijk, Schiphol en Den Bosch voor 57 miljoen euro. De grond heeft een ontwikkelingspotentieel van ongeveer 150.000 m2.

Dat maakte de Belgische beursgenoteerde vastgoedbelegger 9 januari bekend. Op bedrijvenpark Prisma In Bleiswijk breidt WDP zijn positie gefaseerd uit met 15 hectare, goed voor een ontwikkelingspotentieel van 80.0o0 m2. Binnen twee jaar na aankoop van een eerste perceel van 7 hectare ontwikkelde de vastgoedonderneming daar al 43.000 m2 aan nieuwbouwmagazijnen voor Mediq, Total Exotics en Toolstation. Prisma Bedrijvenpark is met zijn ligging midden in de Randstad ideaal voor nationale distributie, stelt WDP.

Voor een uitbreiding op Schiphol Logistics Park kocht WDP 4 hectare grond door een koopoptie gedeeltelijk te benutten. Hier is ruimte voor een nieuw distributiecentrum van 20.000 m2 naast bestaande gebouwen die zijn verhuurd aan Rapid Logistics en Kuehne + Nagel.

Den Bosch is een nieuwe locatie voor WDP. De vastgoedonderneming kocht er drie kavels van Heineken, de gemeente en RWE en voegt ze samen tot één logistieke hub. Het locatie ligt bij het kruispunt van A2 en A59 en biedt via BCTN inland terminal transportmogelijkheden via spoor, water en weg. Op basis van voorverhuring wordt in Den Bosch een een nieuwbouwmagazijn ontwikkeld van 50.000 m2. De realisatie komt in handen van Heembouw.

Reageer op dit artikel