nieuws

Transactievolume Savills IM naar nieuw record

Beleggingen

Transactievolume Savills IM naar nieuw record

Het transactievolume van iSavills Investment Management is verleden jaar uitgekomen op 5,5 miljard euro, een nieuw record.

Dat laat de internationaal vastgoedvermogensbeheerder weten. Het vorige record dateerde van 2016 en bedroeg 5 miljard euro.

Het bedrijf verkocht in 2017 voor 2,95 miljard euro aan vastgoed en kocht voor 2,55 miljard. Het leeuwendeel van het transactievolume, 4,5 miljard euro, kwam voor rekening van Europa. In Azië werd voor 1 miljard aan transacties verricht.

Naar landen gemeten was de vermogensbeheerder het meest actief in het Verenigd Koninkrijk (1,73 miljard euro) gevolgd door Italië (919 miljoen) en Japan (845 miljoen euro). Totaal werden 147 transacties verricht in 17 verschillende landen. Tot de hoogtepunten behoorden de aankoop voor 600 miljoen euro aan Londens kantoorgebouwen, de verwerving van een retailportefeuille van IKEA Centers in Zweden (130 miljoen euro) voor het nieuwe Nordic III fonds en de acquisitie van vier objecten in opdracht van een Aziatische partij ter waarde van 450 miljoen euro. Ook werd voor 500 miljoen euro aan logistiek vastgoed gekocht.

De verkopen ter waarde 2,95 miljard euro waren onder andere toe te schrijven aan winstnemingen. De Duitse fondsen van Savills IM verkochten voor 480 miljoen aan Europese kantoorgebouwen. Verder werd in Italië een aantal kantoorprojecten van de hand gedaan voor 365 miljoen euro.

Momenteel heeft het bedrijf 1 miljard euro beschikbaar voor nieuwe aankopen in Europa en Azië.

Reageer op dit artikel