nieuws

Tilburg wil garage overnemen van Wereldhave

Beleggingen

Tilburg wil garage overnemen van Wereldhave
Parkeergarage

Tilburg is bereid voor 8,4 miljoen euro de parkeergarage Emmapassage over te nemen van Wereldhave. Er komen daar extra parkeerlagen, die met groen worden bedekt.

Dit schrijft BN de Stem op basis van een voorstel van B en W. De aankoop past niet in het gemeentelijk parkeerbeleid, maar het college wil er toch aan meewerken, omdat Wereldhave met de opbrengst de kap boven de Emmapassage kan verwijderen en de winkelstraat renoveren.

De passage wordt dan openbaar toegankelijk, waaraan Tilburg 1,2 miljoen euro bijdraagt. Wereldhave wil medio 2018 starten met de verbouwing van de garage en de passage.

De parkeergarage Emmapassage wordt in het voorstel uitgebreid van 297 naar 325 plaatsen. De extra plaatsen komen op het dak van Action en Gianotten. Wereldhave dient de extra parkeerlagen in de nieuwe Emmastraat met groen aan het zicht te onttrekken. Tilburg draagt aan die camouflage 480.000 euro bij.

Tilburg huurt tot nu toe de garage van Wereldhave. Omdat de gemeente anticipeert op een forse daling van de vraag naar parkeerplaatsen in de stad (door meer gebruik van deelauto’s en zelfparkerende auto’s) stijg het risico op de parkeerexploitatie.

Reageer op dit artikel