nieuws

Nederlands vehikel koopt Poolse portefeuille voor 1 miljard

Beleggingen

Nederlands vehikel koopt Poolse portefeuille voor 1 miljard

Het Nederlandse special purpose vehicle Chariot Top Group heeft een Poolse vastgoedportefeuille gekocht voor 1 miljard euro.

Dat meldt Dentons, dat HSBC adviseerde bij de financiering van 635 miljoen euro voor de aankoop. Chariot Top Group is eigendom van een consortium van onder meer Oaktree Capital Management en Redefine Properties. Verkopers van de portefeuille zijn Ares Management, AXA Investment Managers – Real Assets en Apollo Rida. Het gaat om negen M1-winkelcentra, twaalf hypermarkten, vier power parks en drie bouwmarkten.

Een deel van de portefeuille is meteen doorverkocht aan de Echo Polska Properties-groep (EPP), die een van de grootste eigenaren van retailvastgoed in de regio is geworden. De deal met EPP bestaat uit drie fasen, waarbij EPP in januari 2018 vier M1-winkelcentra overneemt, en de overname van vier M1-centra en vier power parks tussen nu en medio 2020 plaatsvinden. De totale waarde van de transacties bedraagt ongeveer 1,7 miljard euro. Daarmee is de vastgoeddeal een van de grootste ooit in Polen.

Het finance-team van Dentons in Polen bestond uit het hoofd van Banking & Finance Europa Mateusz Toczyski, senior associate Piotr Nerwiński, associates Monika Kowara en Łukasz Błaszczak, en junior associates Jan Zaremba en Justyna Machnicka. Het finance-team werd ondersteund door senior associate Hanna Żarska en associate Alicja Puławska-Kuśnierz van het vastgoedteam, evenals tax partner Cezary Przygodzki en tax counsel Tomasz Krasowski.

Het Dentons-team in Nederland bestond uit Banking and Finance associate-partner Jeroen den Hamer, associates Magdalena Kalińska en Tom Tempelaars, en junior-associate Robbert Middelburg. Het team werd ondersteund door het notariaat-partner Jan-Mathijs Hermans en junior-associate Vincent Wensink en door tax partner Heico Reinoud.

Reageer op dit artikel