Laatste fase vernieuwing Staalmanpleinbuurt in Amsterdam

Laatste fase vernieuwing Staalmanpleinbuurt in Amsterdam

Eind januari is woningcorporatie Alliantie gestart met de renovatie van de portiekflats rondom het Staalmanplein in Amsterdam, waarmee de laatste fase van de ingrijpende buurtvernieuwing is begonnen.

Dat laat de betrokken woningcorporatie weten. Het stadsdeel en de Alliantie hebben in 2009, mede op basis van de wensen van bewoners, een vernieuwingsplan gemaakt om de achteruitgang van de Staalmanpleinbuurt te stoppen. Sinds de start van het vernieuwingsproject zijn zo’n vijfhonderd woningen in fasen gesloopt en vervangen door nieuwe eengezinswoningen en appartementen. Ook zijn er ruim honderd woningen gerenoveerd. Daar komen in de laatste fase nog eens 280 woningen bij. De wijkvernieuwing wordt naar verwachting in 2020 afgerond.

Ook de renovatie van de flats rondom het Staalmanplein gebeurt in stappen. De woningen tussen de Johanna Reynvaanstraat en Henri Dunantstraat worden vanaf eind januari aangepakt. Wanneer dit deel klaar is, start de renovatie van de flats tussen de Wilhelmina Druckerstraat en Johanna Reynvaanstraat. Het Staalmanplein wordt dan opnieuw ingericht.

Erik Wiegerinck werkte van 1995 tot zijn pensionering in 2022 voor de uitgeverij. Bij Vastgoedmarkt hield hij zich als senior redacteur in het bijzonder bezig met de financieel-economische berichtgeving, logistiek, financiering en vastgoedfondsen. Op dit moment is hij werkzaam als freelancer.