nieuws

Frasers koopt zich verder in op logistieke markt

Beleggingen

Frasers koopt zich verder in op logistieke markt
Frasers koopt Duitse logistieke panden van ECE

Frasers Property Investments Europe heeft ruim 75.300 m2 aan logistiek vastgoed in Duitsland van ECE gekocht. Het Singaporese Frasers haalde vorig jaar nog Geneba Properties van de Nederlandse lokale beurs.

Dat laat Frasers weten. De koopsom bedraagt volgens Duitse media 257 miljoen euro. Het gaat om zes duurzame logistieke cross-dock faciliteiten in Heilbronn, Mainz, nabij Berlijn, Augsburg, Hamburg en Halle. ECE Projektmanagement heeft de complexen in Heilbronn, Mainz en Berlijn net opgeleverd. De overige panden worden dit en volgend jaar opgeleverd. De gehele portefeuille is (voor)verhuurd aan Hermes Germany.

Dr. Wulf Meinel, ceo van Frasers Property Investments Europe, zegt in een reactie op de acquisitie. ‘Na de koop van een 99,4-procentsbelang in het Nederlands genoteerde fonds Geneba Properties in juli 2017 is dit nieuw bewijs dat Frasers zijn marktaandeel op de Europese logistieke en light industrial markt verder uitbreidt.’ Financier is Deutsche Pfandbriefbank. Een onbekend gedeelte financiert Frasers met de uitgifte van obligaties.

Reageer op dit artikel