nieuws

Eurocommercial tekent bindend contract voor aankoop Woluwe

Beleggingen

Eurocommercial tekent bindend contract voor aankoop Woluwe
Woluwe Shopping Center in Brussel

Eurocommercial Properties heeft een bindend contract getekend met eigenaar AG Real Estate voor de aankoop van winkelcentrum Woluwe in Brussel voor 468 miljoen euro. De acquisitie werd in oktober 2017 aangekondigd en wordt volgende maand definitief afgerond.

Dat meldt het in Amsterdam genoteerde vastgoedfonds in een persbericht. Eigenaar is AG Real Estate, die het winkelcentrum dit voorjaar in de etalage zette.  Het gaat om 23.000 m2 verhuurbaar vloeroppervlak met huurders als Zara, H&M, Superdry, Calvin Klein en C&A.

In de verwachte koopsom zijn ook de parkeervoorzieningen, het omliggende land en de transactiekosten inbegrepen. Met deze aankoop voegt het fonds na Frankrijk, Italië en Zweden een vierde land toe aan de vastgoedportefeuille. Niet tot de deal behoren warenhuis Inno van 12.000 m2, de Match-supermarkt van 2.100 m2 en vijf andere winkels, die eigendom blijven van AG Real Estate. Het vastgoedfonds denkt de passantenstromen, omzet en huur van Woluwe nog fors op te kunnen schroeven.

Ook is de belegger van zins het winkelcentrum met 10.000 m2 uit te breiden. Direct na de aankoop zal Eurocommercial beginnen met een renovatie. Het fonds financiert de deal met ABN Amro en ING met een lening met een looptijd van 18 maanden, waarna de helft wordt omgezet in een hypothecaire lening met een looptijd van zeven jaar. Het overige bedrag komt uit eigen middelen middels vastgoedverkopen. Het fonds heeft al 180 miljoen euro uit verkopen opgehaald sinds september 2017 en over de afstoot van nog eens 187 miljoen euro is overeenstemming bereikt.

Woluwe trekt jaarlijks 6,5 miljoen bezoekers. Het ligt in een van de rijkste deelgemeenten van Brussel. Met deze verwachte aankoop bestaat plotsklaps 11 procent van de vastgoedportefeuille uit Belgisch vastgoed en 12 procent na de uitbreiding.

Reageer op dit artikel