nieuws

ECP koopt winkelcentrum Valbo in Zweden

Beleggingen

ECP koopt winkelcentrum Valbo in Zweden
Winkelcentrum Valbo

Eurocommercial Properties heeft de aankoop afgerond van winkelcentrum Valbo in de Zweedse stad Gälve.

Dat meldt Eurocommercial Properties. Valbo heeft een verhuurbare oppervlakte van 37.200 m2. De prijs bedroeg 1,14 miljard Zweedse Kroon ofwel 116 miljoen euro. Daarmee bedraagt het rendement ongeveer 5,3 procent. De verkoper, CBRE Global Investors, kocht het winkelcentrum in 2014 in een joint-venture met het Teachers Retirement System of Texas tegen een rendement van 6,1 procent. Onlangs werd het nog gerenoveerd, aldus CBRE Global Investors.

Het winkelcentrum heeft een verzorgingsgebied met 250.000 inwoners en ligt langs de autoweg E16 tussen Gävle en Sandviken. Een 6.775 m2 grote hypermarket van Coop fungeert als anker. Onder de zeventig huurders zijn ook H&M, Systembolaget, Clas Ohlson, KappAhl, Lindex, Stadium en de belangrijkste merken  van de Varner Group. Het winkelcentrum zit vast aan een winkel van Ikea en wordt daar gedeeltelijk door gehuurd. Vlakbij ligt een retailpark met huurders als Elgiganten, MediaMarkt, MIO en XXL.

‘Valbo is een uitstekend winkelcentrum met een aanzienlijke potentie voor verdere verbetering. Het is een belangrijke toevoeging aan onze portefeuille winkelobjecten van hoge kwaliteit’, zegt Jeremy Lewis, ceo van Eurocommercia Properties. ‘Met zijn locatie, huurdersmix en de afwezigheid van concurrentie voldoet het aan onze kerncriteria voor aankopen in Zweden.’

Onlangs legde Eurocommercial Properties in Zweden de hand op de 40.600 m2 grote winkelontwikkeling C4 bij Kristianstad. Dat project is nu voor 80 procent verhuurd. Ook herlanceerde de winkelvastgoedbelegger het volledig verhuurde Hallarna bij Halmstad, met negentig huurders op een oppervlakte van 40.000 m2.

Reageer op dit artikel