nieuws

DAM neemt beheer grote vastgoedportfolio over

Beleggingen

DAM neemt beheer grote vastgoedportfolio over
Hoofdkantoor Deutsche Bank in Frankfurt

Deutsche Asset Management (Deutsche AM) heeft het beheer overgenomen van de vastgoedportefeuille voor de Duitse institutionele klant Ärzteversorgung (BAV). De portefeuille heeft een omvang van 1 miljard euro.

Dat laat de vastgoedvermogensbeheertak van Deutsche Bank weten. De BAV, al van oudsher klant bij Deutsche AM, is het pensioenfonds voor artsen in Beieren en een van de grootste instituten in de Bayerische Versorgungskammer (BVK), de overkoepelende pensioenorganisatie in Beieren voor zelfstandige professionals.

De portefeuille bestaat uit zestien objecten in de Verenigde Staten en tien in Europese landen, waaronder Nederland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië, Zweden en Finland. Om welke Nederlandse panden het gaat wil Deutsche AM niet zeggen. Deutsche AM zal naast het beleggingsmanagement ook de transactiedienstverlening van de portefeuille gaan doen.

Clemens Schaefer, hoofd Portfolio Management, Real Estate, Europa bij Deutsche AM zegt: ‘Wij kijken uit naar de samenwerking met BVK om de portefeuille, die een focus heeft op toplocaties in ontwikkelde landen, te beheren en uit te breiden.’

Reageer op dit artikel