nieuws

Amvest koopt grond op voormalig Kema-terrein

Beleggingen

Amvest koopt grond op voormalig Kema-terrein
Kema terrein

Amvest heeft twee aangrenzende locaties van in totaal 14 hectare gekocht op het voormalige terrein van Kema.

Het gaat om de gebieden Hes-Oost in de gemeente Arnhem en Hes-West in de gemeente Renkum. Amvest wil de parkachtige locatie herontwikkelen tot een groen stedelijk woonwerkmilieu. De ontwikkelende belegger voorziet een mix van eengezinswoningen, kleinschalige appartementengebouwen in de huur- en koopsector en kleinschalige bedrijvigheid.

De locatie ligt op de overgang van de stuwwal van de Veluwe en de Nederrijn, op de grens van de stad Arnhem en het dorp Oosterbeek in de wijk Klingelbeek. Het gebied wordt gekenmerkt door flinke hoogteverschillen, een beekdal van de Slijpbeek en een droogdal. Naar verwachting zal de bouw in 2020 beginnen.

Propertize bracht namens verkoper TCN de transactie tot stand en werd daarbij geadviseerd door JLL en EPAC.

Reageer op dit artikel