nieuws

Wijori Vastgoed koopt logistiek vastgoed Harderwijk

Beleggingen

Wijori Vastgoed koopt een nog te realiseren distributiecentrum in Harderwijk van ruim 10.000 m2 waarin Ploeger Logistics zich vestigt.

Wijori Vastgoed koopt logistiek vastgoed Harderwijk
Nieuwbouw Ploeger Logistics op industrieterrein Lorentz III in Harderwijk

Dat bericht RHS Real Estate Partners die Wijori Vastgoed heeft geadviseerd bij de aankoop. Partijen geven geen financiële details. Het nieuwbouwpand van 10.300 m2 op industrieterrein Lorentz III zal voldoen aan de BREEAM-norm Outstanding. De eerste paal gaat begin januari de grond in. Op 1 juli 2018 wordt de eerste fase van de nieuwbouw opgeleverd.

Het complex van Ploeger Logistics verrijst op steenworp afstand van de huidige locatie in Harderwijk. Bronsvoort Blaak Architecten uit Amerongen is verantwoordelijk voor het ontwerp. In het complex komt ook een unit met kantoorruimte en crossdock-faciliteiten. Met de nieuwbouw vergroot Ploeger zijn supply chainpositie in warehousing, groupage vervoer en dedicated vervoer. Wijori Vastgoed voegt het pand toe aan zijn beleggingsportefeuille.

Op de nieuwe locatie is op termijn mogelijkheid voor een verdere uitbreiding van 15.000 m2. Hierdoor kan een tweede logistiek centrum ontstaan met in totaal 25.000 m2 extra opslagcapaciteit voor Ploeger.

Reageer op dit artikel