nieuws

Syntrus Achmea stoot grote winkelportefeuille af

Beleggingen

Syntrus Achmea stoot grote winkelportefeuille af
Frederik Hendrikplein in Den Haag

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft een portefeuille met 37.200 m2 winkelvastgoed verkocht aan een internationale particuliere belegger.

De vermogensbeheerder verkocht het vastgoed namens een van haar klanten, een pensioenfonds. Dat meldt vastgoedadviseur Cushman & Wakefield zonder de verkoopprijs en naam van de koper te noemen. Onderzoek van Vastgoedmarkt wijst uit dat het om de zogenoemde Trias-portefeuille gaat. De verkoopprijs bedraagt 60 miljoen euro, blijkt uit de akte van levering van 15 december. Het verkopende pensioenfonds is Stichting De Samenwerking Pensioenfonds Voor Het Slagersbedrijf. De koper is Project Trias, een statutair aan de Amstelveenseweg 500 in Amsterdam gevestigde bv.

De portefeuille omvat drie winkelcentra in Barendrecht, Emmen en Maastricht, drie supermarktcomplexen in Burgum, Groningen en Losser en 22 solitaire winkelunits. De koper is in deze transactie geadviseerd door Kokelenberg & Ouwehand Vastgoed Adviseurs en DFLS Legal & Tax. Cushman & Wakefield adviseerde Syntrus Achmea Real Estate & Finance bij deze verkoop. Het pensioenfonds werd geadviseerd door Kempen. De juridische begeleiding is gedaan door Core Notariaat.

Reageer op dit artikel