nieuws

Syntrus Achmea koopt transformatieproject Utrecht

Beleggingen

Syntrus Achmea koopt transformatieproject Utrecht
Lomanlaan 55 in Utrecht

Syntrus Achmea Real Estate & Finance verwerft een transformatieproject in de Utrechtse wijk Transwijk. Reshape Properties transformeert een voormalig kantoor naar 119 appartementen.

Het kantoorgebouw aan Lomanlaan 55 in Utrecht Transwijk wordt omgebouwd naar twee woontorens met in totaal 119 woonappartementen variërend van 60 tot 90 m2. Het kantoorgebouw kampte de laatste jaren met aanzienlijke leegstand. Reshape Properties nam het initiatief om op deze locatie twee nieuwe woontorens te ontwikkelen. De omgevingsvergunning is 6 december 2017 onherroepelijk geworden.

De appartementen zullen voor een belangrijk gedeelte het middensegment bedienen, een huurniveau waarnaar de vraag groot is. De appartementen zijn verdeeld over twee gebouwen en zijn bestemd voor één- en tweepersoonshuishoudens. Parkeren van auto’s en fietsen wordt grotendeels aan het zicht onttrokken door een opgetild groen dek en een looproute naar de entrees van de gebouwen.

In januari zal Ballast Nedam starten met de herbouw van het project. Syntrus Achmea Real Estate & Finance zal de nieuwe woontorens in eigendom nemen. Brecheisen Bedrijfsmakelaars heeft de transactie tot stand gebracht als mediator-makelaar.

Reageer op dit artikel