nieuws

Rijk koopt kantoor Den Haag

Beleggingen

Rijk koopt kantoor Den Haag
Bruggebouw Oost in Den Haag

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft voor 9,05 miljoen euro het Bruggebouw Oost in Den Haag gekocht van Pensioenfonds Metaal en Techniek.

Dat bericht het Rijksvastgoedbedrijf op de eigen website. Het Bruggebouw Oost heeft een bruto vloeroppervlak van 13.718 m2 (9.754 m2 vvo) met 94 parkeerplaatsen. Het Bruggebouw Oost is gekocht van Pensioenfonds Metaal en Techniek, dat vertegenwoordigd werd door MN Vermogensbeheer.

Het kantoorgebouw is gevestigd over rijksweg A12 (Utrechtse Baan). Na renovatie krijgen afdelingen of diensten van ministeries er onderdak. Welke dat precies zijn, is nog niet bekend. Het gebouw ligt dichtbij een groot aantal ministeries.

De aankoop past in het beleid van het Rijksvastgoedbedrijf om meer gebouwen in eigendom te hebben en minder te huren. Eigen gebouwen zijn namelijk gemakkelijker naar eigen inzicht duurzaam te maken. Bovendien is het bij de huidige lage rente al gauw goedkoper om te kopen dan te huren.

Reageer op dit artikel