nieuws

Mn koopt winkelportefeuille van 34.000 m2 voor 125 miljoen

Beleggingen

Mn koopt winkelportefeuille van 34.000 m2 voor 125 miljoen

Mn heeft onlangs namens opdrachtgever PMT voor 125 miljoen euro een winkelportefeuille gekocht.

Het gaat om de Terra Portefeuille van Syntrus Achmea met drie wijkwinkelcentra en twee zogeheten high streets. De totale oppervlakte is ongeveer 34.000 m2. Syntrus Achmea trad bij de verkoop op namens eigenaar BPL Pensioen.

De portefeuille bevat winkelwijkcentra in Rotterdam, Utrecht en Nieuw-Vennep en twee binnenstedelijke locaties in Almere (met bovengelegen woningen) en Enschede. De locaties garanderen met huurders als Primark, H&M, McDonalds, Albert Heijn, Jumbo en Lidl een stabiel rendement, stelt koper Mn.

Bij verkoper BPL Pensioen passen winkelbeleggingen niet meer in de strategische doelstellingen. De opbrengst van de verkoop wordt belegd in onder meer woningen.

‘Wij zijn erg content met deze aankoop, die uitstekend past in de vastgoedportefeuille van PMT’, zegt acquisiteur Renate Beekhuis namens investeerder Mn. ‘Deze locaties vormen een stabiele inkomstenbron voor de lange termijn. Het is een mooie aanvulling op onze vastgoedportefeuille met woningen, kantoren en winkels. We geloven sterk in de combinatie van deze drie sectoren. Waar veel investeerders zich alleen richten op woningen, hebben wij vertrouwen in kantoren en winkels.’

MN werd in het aankooptraject bijgestaan door winkelmakelaar Retail Capital uit Amsterdam, het Haagse advocaten- en notariskantoor BarentsKrans en taxateur Colliers International Valuations. Syntrus Achmea Real Estate & Finance werd bijgestaan door vastgoedadviesbureau CBRE en notariskantoor Houthoff.

Reageer op dit artikel