nieuws

HBC: geen onderzoek naar verkoop Europese tak

Beleggingen

HBC: geen onderzoek naar verkoop Europese tak

Hudson’s Bay Company (HBC) ontkent wederom dat het zich terug wil trekken uit Europa. De activistische HBC-aandeelhouder Jonathan Litt schrijft dat HBC-commissarissen een verkoop willen onderzoeken.

Dat zegt HBC in reactie op berichtgeving in De Telegraaf. De Telegraaf citeert uit een brief van Litt aan investeerders in zijn vehikel Land & Buildings. Daarin stelt hij dat de raad van commissarissen van Hudson’s Bay akkoord is gegaan met een onderzoek naar de verkoop van de Europese winkelactiviteiten in Duitsland, België en Nederland. Litt heeft een aandelenbelang in Hudson’s Bay van 4,3 procent.

HBC laat bij monde van een Nederlandse woordvoerder weten dat er naar zijn weten geen onderzoek komt naar een verkoop. De warenhuisketen bekijkt wel de mogelijke verkoop van de Duitse warenhuisketen Kaufhof. Signa Holding bood in november 3 miljard euro voor Kaufhof en een deel van het vastgoed. Het gestook van de aandeelhouder vergroot de onrust bij HBC. Onlangs maakte HBC bekend dat het jaarverlies is verdubbeld. Ook erkende de warenhuisketen dat de winkelverkopen in Nederland de eerste maanden niet meevallen.

Hudson’s Bay gaat in zijn tien Nederlandse warenhuizen het assortiment aanvullen met 24 beter betaalbare merken, zei Edwin Boer, director Store Operations Nederland, in november tegen Vastgoedmarkt. Boer sprak op een ontbijtsessie van Vastgoedmarkt in het JLL-kantoor op de Zuidas.

Reageer op dit artikel