nieuws

Deka koopt voor 59 miljoen kantoor/hotel Rotterdam

Beleggingen

Deka koopt voor 59 miljoen kantoor/hotel Rotterdam
CitizenM Blaakhaven in Rotterdam

Deka Immobilien heeft het hotel- en kantoorcomplex Blaakhaven in Rotterdam voor ruim 59 miljoen euro gekocht van Robert Anthony Nederlof uit Wassenaar.

Dat blijkt uit de akte van levering van 14 december (Kadaster). Koper is WestInvest Gesellschaft für Investmentfonds namens Deka-fonds WestInvest InterSelect. Verkoper is een particuliere belegger. Blaakhaven bestaat uit het CitizenM hotel met 151 kamers (4.000 m2), 4.800 m2 kantoorruimte, 1.250 m2 horeca en retail en een ondergrondse parkeergarage met 129 parkeerplaatsen. Het gebouw is kadastraal gelegen aan Blaak, Blaakhaven, Wijnhaven en Gelderseplein.

Het complex is ontwikkeld door Maasstede Vastgoed Ontwikkeling. Maasstede nam het toenmalige project en de grondpositie in maart 2011 over van NS Poort. Deka liet na de verkoop van zijn Nederlandse niet-kernportefeuille dit najaar tegen Vastgoedmarkt weten prime vastgoed – waaronder hotels op toplocaties – in Nederland te verwerven.

Reageer op dit artikel