nieuws

Catella koopt appartementencomplex Den Bosch

Beleggingen

Catella koopt appartementencomplex Den Bosch
Catella-bezit-in-de-Duitse-stad-Ulm

Catella Residential Investment Management heeft voor 27,2 miljoen euro 215 appartementen gekocht in het Duitse Lübeck en in Den Bosch. Het Bossche complex bestaat uit 66 appartementen.

Dat bericht de in Berlijn gevestigde investment manager. Catella heeft het appartementencomplex aan het Prins Hendrikpark voor 12,2 miljoen euro verworven van een onbekende koper. De huurprijs van de appartementen ligt gemiddeld 2 euro per m2 hoger dan van vergelijkbare appartementen die Catella eerder heeft geacquireerd.

Het gebouw van 3.700 m2 dat dateert uit 1975 fungeerde eerst als belastingadvieskantoor. In 2016 is het getransformeerd naar woongebouw met appartementen van 25 tot 76 m2. Het park waaraan het gebouw ligt, is 2 kilometer verwijderd van het stadscentrum. De bevolking van Den Bosch, momenteel 165.000 inwoners, groeit de komende jaren naar verwachting, aldus Catella. De vermogensbeheerder heeft in 2016 al appartementen in Den Bosch gekocht.

Het complex in Lübeck bestaat uit 149 appartementen. De koopsom bedroeg 15 miljoen euro. Het gebouw van 7.336 m2 stamt uit 1946 en is onlangs gerenoveerd. De gemiddelde oppervlakte is 50 m2, volgens Catella precies de oppervlakte waarnaar de meeste vraag is. Het Catella Wohnen Europa investment fund is een Duits open-end mutual vastgoedfonds. Het in februari 2016 gelanceerde fonds heeft al meer dan 415 miljoen euro aan woningen gekocht in Duitsland, Frankrijk, Nederland en Scandinavië. De beoogde totale fondsomvang is minstens 500 miljoen euro.

Reageer op dit artikel