nieuws

Capreon koopt de Haagsche Zwaan

Beleggingen

Capreon koopt de Haagsche Zwaan
De Haagsche Zwaan

Capreon heeft kantoorgebouw de Haagsche Zwaan gekocht van Union Investment.

Het twintig verdiepingen tellende gebouw omvat ongeveer 18.500 m2 en staat in het Beatrixkwartier in Den Haag. Sinds de oplevering in 2010 werd het aangehouden door het open-end-vastgoedfonds Unilmmo Europa. Het object is bijna volledig verhuurd. De verkoopprijs is niet bekendgemaakt.

De Haagsche Zwaan ligt op korte afstand van het centraal station van Den Haag en dicht bij de snelweg A12. De grootste huurders zijn Deloitte, met een oppervlakte van ongeveer 6.000 m2, en de architectuur- en engineeringpraktijk Royal Haskoning DHV, die ongeveer 3.000 m2 gebruikt. Het gaat om de eerste Europese aankoop van Capreon sinds de oprichting van het fonds in augustus dit jaar. Capreon is de vastgoed van de private Noé Group.

CBRE trad op als adviseur van Union Investment. Juridische ondersteuning werd verleend door Nauta Dutilh. Capreon werd geadviseerd door NL Real Estate Knight Frank en CMS.

Matthias Euler, senior director bij CBRE: ‘Wij zien na een periode van relatieve rust op de Haagse markt een toenemende interesse voor beleggingen, gedreven door een aantrekkende gebruikersmarkt, een stagnerend teruggavebeleid van de overheid en een historische grote rendementsspreiding tussen Den Haag en Amsterdam.’

Reageer op dit artikel