nieuws

Aedifica acquireert verpleeghuis Maarssen

Beleggingen

Aedifica acquireert verpleeghuis Maarssen
Verpleeghuis De Merenhoef in Maarssen

Aedifica Nederland heeft een door Koolstof Vastgoed te renoveren verpleeghuis De Merenhoef in Maarssen gekocht.

De dochteronderneming van het Belgische Aedifica investeert 9 miljoen euro in de aankoop en herontwikkeling, meldt het beursgenoteerde Aedifica op de eigen website. Deze investering vertegenwoordigt een bruto yield van 7 procent. Exploitant is Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg, waarmee Aedifica een 15-jarige huurovereenkomst heeft gesloten.

Deze Nederlandse non-profit organisatie is actief in de seniorenzorgsector en heeft momenteel 256 vestigingen. Koolstof Vastgoed zal het verpleeghuis grondig renoveren naar een capaciteit van 75 eenheden. Naar verwachting wordt de renovatie in de loop van het derde kwartaal van 2019 voltooid. Aedifica financiert de koop uit eigen kredietfaciliteiten.

Aedifica werd bij deze transactie geadviseerd door Stibbe. Koolstof Vastgoed BV werd geadviseerd door Cushman & Wakefield.

Reageer op dit artikel