nieuws

APF en Ares verkopen 8 kantoren voor 115 miljoen

Beleggingen

APF en Ares verkopen 8 kantoren voor 115 miljoen
kpmg laan van langerhuize 1 Amstelveen

De joint venture tussen APF International en Ares Management heeft voor 115 miljoen euro een portefeuille van 8 kantoorgebouwen verkocht aan een consortium bestaande uit Aspen Group en een aantal andere Israëlische institutionele partijen.

De portefeuille heeft een totaal verhuurbaar vloeroppervlak van circa 63.000 m2 en genereert ongeveer 9,5 miljoen euro aan jaarlijkse huurinkomsten met een bezettingsgraad van 99 procent. De objecten zijn gesitueerd in de Randstad aan de Zekeringstraat 27-35 in Amsterdam, Laan van Langerhuize 9 in Amstelveen, Waldorpstraat 41 in Den Haag, Laarderhoogtweg 7-19 in Amsterdam, Zonnebaan 35 in Utrecht, Louis Braillelaan 6- 24 in Zoetermeer, Watermanweg 90-120 in Rotterdam en Gooimeer 6 in Naarden.

Na het verlengen van huurovereenkomsten, het verminderen van de leegstand en het uitvoeren van fysieke verbeteringen aan de gebouwen was dit het juiste moment voor APF en Ares om de portefeuille te verkopen. De gestabiliseerde portefeuille past perfect in het lange termijn beleggingsprofiel van de koper.

APF en Ares Management verkopen kantoorportefeuille in Nederland voor circa 115 miljoen euro aan een consortium onder leiding van Aspen Group. De gebouwen maakten deel uit van de zogeheten Traction-portefeuille, die in 2015 werd overgenomen door Ares van Triuva en omvatte 30 gebouwen in het Verenigd Koninkrijk, Finland, Spanje, België, Frankrijk en Nederland. Ares en APF zijn destijds een samenwerking aangegaan om het Nederlandse deel van de portefeuille te managen.

APF en Ares werden geadviseerd bij deze verkoop door Vriman M&A lawyers, NL Real Estate – Knight Frank en PwC. CMS vertegenwoordigde de kopers. Albers en Van Tienen was de notaris voor deze transactie.

Reageer op dit artikel