nieuws

Vastgoed Fusiefonds verkoopt vijf kantoorgebouwen

Beleggingen

Vastgoed Fusiefonds verkoopt vijf kantoorgebouwen
Kroonpark 10 in Arnhem

Hanzevast heeft in de afgelopen periode vijf gebouwen van in totaal 26.000 m2 verkocht uit de portefeuille van Vastgoed Fusiefonds Hanzevast C.V.

Het gaat om Entrada 501 in Duivendrecht (bij Amsterdam), Giesenplein 59 in Utrecht, Kroonpark 10 in Arnhem en Planetenbaan 20–59 als 60–79 in Maarssen. De totale oppervlakte van de gebouwen is 26.000 m2. De totale prijs bedraagt 21,5 miljoen euro, zo blijkt uit de akten van levering.

Bouwhuis Groep is de nieuwe eigenaar van het pand in Arnhem (3,4 miljoen euro) en de twee gebouwen in Maarsen (5,7 miljoen en 3,1 miljoen). Samen hebben die objecten een oppervlakte van 19.251 m2. Het object in Utrecht is verkocht aan Major Property uit Amsterdam (4,8 miljoen). Het pand in Duivendrecht (4,5 miljoen) heeft een oppervlakte 3.351 m2. Het werd geleverd aan De Hoge Dennen Holding, de beleggings- en investeringsmaatschappij van de familie De Rijcke. Volgens Hanzevast staan alle verkochte kantoren op de nominatie voor herontwikkeling naar woonruimte.

Alle gebouwen zijn verkocht via individuele biedingsprocedures. Cushman & Wakefield heeft de verkoop van het gebouw in Amsterdam-Duivendrecht begeleid. Hanzevast heeft de overige procedures georganiseerd en begeleid. De verkopen gebeurden in het kader van het desinvesteringsplan van Vastgoed Fusiefonds Hanzevast C.V., waarbij de portefeuille in een periode van drie jaar wordt geoptimaliseerd en verkocht.

Verkoopmanager Jelmer Spliethoff van Hanzevast is tevreden met het resultaat van de transacties. ‘De interesse van projectontwikkelaars in locaties met een herontwikkelingspotentieel is immens. Voor sommige gebouwen hebben wij meer dan vijftien biedingen van serieuze kandidaten ontvangen. Vrijwel alle partijen bieden zonder enig voorbehoud te maken.’

Hanzevast verwacht de komende zes maanden nog tien gebouwen uit de portefeuille te verkopen. Ook wordt er geïnvesteerd in de kantoorgebouwen uit het Fusiefonds waar Hanzevast. Zo krijgt het gebouw Pas de Deux aan de Hanzelaan 268 in Zwolle, waar onlangs Unamic/HCN 1.530 m² huurde , een nieuwe entree en verbeterde openbare ruimtes. Ook de gebouwen Kranenburg aan de Eemsgolaan 7 in Groningen en Waalstaete aan de Waalhaven 2 in Rotterdam worden onderhanden genomen. Er wordt voornamelijk geïnvesteerd in het verder verduurzamen en moderniseren van de gebouwen.

Reageer op dit artikel