nieuws

Studioninedots realiseert complex Akropolis|De Generaal op Zeeburgereiland

Beleggingen

Studioninedots realiseert complex Akropolis|De Generaal op Zeeburgereiland

Voor de noordpunt van Zeeburgereiland ontwierp Studioninedots in opdracht van de Alliantie en Lingotto twee opvallende woongebouwen met 142 woningen.

Studioninedots ziet in de steeds compacter wordende steden een toenemende behoefte aan betere collectieve plekken en publieke ruimtes. Ook Zeeburgereiland wordt in hoog tempo ontwikkeld tot hoogstedelijk stuk Amsterdam. In plaats van 1 massief blok bracht Studioninedots het gevraagde programma onder in 2 slanke én hoge gebouwen op een half-verdiepte parkeergarage. Daarmee ontstond tussen de twee volumes een dek voor collectief gebruik en werd het weidse zicht op het BuitenIJ behalve aan de bewoners ook cadeau gegeven aan de buurt.

De woningen in het lagere gebouw (1b, De Generaal) zijn huurwoningen in het middensegment; de bewoners van de hoogste (1a, Akropolis) zijn 55+ers en vormen samen een woongemeenschap.
Bewoners delen de buitenruimte op het dek en in het gebouw zijn collectieve voorzieningen gerealiseerd voor de vereniging en voor de buurt.

Akropolis|De Generaal is genomineerd voor de Amsterdamse Zuiderkerkprijs. De uitreiking is op 6 december.

Reageer op dit artikel