nieuws

Redevco koopt City Palais in Praag

Beleggingen

Redevco koopt City Palais in Praag
City Palais Praag

Redevco heeft het City Palais in Praag gekocht namens een klant. De prijs voor het 7.482 m2 grote pand in het Golden Cross-kwartier bedraag 40 miljoen euro.

De locatie is goed verbonden met het openbaar vervoer trekt dagelijks 150.000 bezoekers. Daarmee is het een van de best bezochte autovrije winkelbestemmingen in midden Europa.

City Palais werd ontworpen door de Tsjechische architect Matěj Blecha en de beeldhouwer Celda Klouček. Het bestaat uit zes bovengrondse verdiepingen en twee ondergrondse. Door de ruimtelijkheid en de unieke uitstraling is het geschikt voor een retailmerk om een geweldige winkelervaring neer te zetten, stelt Redevco.

‘Onze eerste belegging in Praag, een van Europa’s best presterende steden, biedt een geweldige kans om een prestigieuze flagship store op een toplocatie te openen’, zegt Andrew Vaughan, ceo bij Redevco. ‘Er zijn weinig locaties in het historische centrum van Praag die beter zijn dan deze, waardoor wij ons zeer comfortabel voelen over de vooruitzichten op lange termijn.’

Praag heeft een primair verzorgingsgebied van 1,25 miljoen inwoners en is de politieke, economische en culturele hoofdstad van Tsjechië. De stad is niet alleen een van de toeristische centra van Europa, het heeft ook een van de laagste werkloosheidspercentages van het continent. De combinatie van sterke economische en winkelvastgoed factoren en een hoge score op de zachtere factoren zoals toerisme, attracties en cultuurhistorische trekpleisters maakt Praag tot een van de topsteden in de City Attractiveness-ranglijst van Redevco.

Redevco werd bij deze transactie geadviseerd door MAX Immo.

Reageer op dit artikel