nieuws

RED Company verkoopt twee kantoren voor 91 miljoen

Beleggingen

RED Company verkoopt twee kantoren voor 91 miljoen
Kantoor Danone Hoofddorp

RED Company heeft de twee naastgelegen hoofdkantoren van Asics en Danone in Hoofddorp verkocht voor 91 miljoen euro.

De koper is 90 North Real Estate Partners (90 North) in samenwerking met Audacia Capital, een joint venture-partner in Dubai (Audacia). De twee gebouwen komen op bedrijventerrein Beukenhorst-Zuid en hebben een totale oppervlakte van 20.000 m2 kantoorruimte en 400 ondergrondse parkeerplaatsen. Pleijsier Bouw realiseert de kantoren op dit moment. Ze worden in het eerste kwartaal van 2019 geopend.

De gebouwen zijn ontwikkeld door RED Company en ontworpen door architectenbureau Powerhouse Company. Ze worden gepositioneerd als state-of-the-art en intelligente kantoorgebouwen met een sterke focus op duurzaamheid en gezondheid. Het moeten aantrekkelijke, gezonde en kostenefficiënte werkplekken worden waar samenwerking centraal staat.

Om de ambitie van een duurzaam en gezond gebouw te vervullen, is gekozen voor ’s werelds meest erkende beoordelingssystemen: Leed Gold voor duurzaamheid en Well Gold voor gezondheid en welzijn in en buitenom het gebouw.

De financiering is verstrekt door NIBC. Cushman & Wakefield trad op als commercieel adviseur namens RED Company gedurende de verkoop. DLA Piper en Loyens & Loeff traden op als juridische adviseurs van RED Company. DVP trad op als technisch adviseur van RED Company.

AC Niellsen en Van Gool Elburg zijn als commerciële adviseurs van 90 North betrokken. Simmons & Simmons traden op als juridisch adviseur voor 90 North. Arcadis trad op als technisch adviseur van 90 North.

Reageer op dit artikel