nieuws

Pensioenfonds Recreatie stapt in hypothekenfonds Syntrus Achmea RE&F

Beleggingen

Pensioenfonds Recreatie stapt in hypothekenfonds Syntrus Achmea RE&F

Syntrus Achmea Real Estate & Finance gaat voor Pensioenfonds Recreatie beleggen in woninghypotheken. Het mandaat wordt per 1 december 2017 volledig ingevuld in het PVF Particuliere Hypothekenfonds van Syntrus Achmea RE&F.

‘De toevoeging van de hypothekenbelegging draagt positief bij aan deze doelstelling. Na een uitgebreide search hebben wij voor het PVF Particuliere Hypothekenfonds gekozen, omdat het een robuust fonds is met een langjarig trackrecord en een prudent risicobeheersingsbeleid’, zegt Eiko de Vries, voorzitter van Pensioenfonds Recreatie. Het fonds werd bij de selectie geadviseerd door AF Advisors en Cardano.

Het PVF Particuliere Hypothekenfonds, dat dit jaar 20 jaar bestaat, telt met het Pensioenfonds Recreatie in totaal 52 institutionele klanten en heeft een omvang van ruim 6 miljard euro. Over de afgelopen vijf jaar boekte het fonds een gemiddeld rendement van 5,50 procent. De totale verliezen sinds de oprichting in 1997 door niet-inbare leningen bedragen 0,03 procent van de portefeuille.

‘Woninghypotheken hebben een vaste plek gekregen in de beleggingsportefeuilles van onze klanten’, zegt Ido Esman, director Fund Management Hypotheken bij Syntrus Achmea RE&F. ‘Het risico-rendementsprofiel van deze asset class is aantrekkelijk. Het verwachte rendement ligt hoger dan bij staatsleningen, terwijl het risico beperkt is. Daarnaast zorgen hypotheken voor diversificatievoordelen in de vastrentende waardenportefeuille.’

Pensioenfonds Recreatie verzorgt de pensioenen voor (oud-)werknemers in de recreatiebranche. Het fonds heeft circa 1.400 aangesloten werkgevers met gezamenlijk meer dan 82.000 (oud-) werknemers. Ruim 1.800 mensen zijn binnen de pensioenregeling met pensioen.

Reageer op dit artikel