nieuws

NLII Apollo Zorgvastgoedfonds verwerft twee gezondheidscentra

Beleggingen

NLII Apollo Zorgvastgoedfonds verwerft twee gezondheidscentra

Het NLII Apollo Zorgvastgoedfonds heeft een overeenkomst gesloten voor de verwerving van gezondheidscentrum De Groene Hoven in Apeldoorn.

Tevens heeft het fonds een intentieovereenkomst getekend om het gezondheidscentrum De Brug in Hengelo te acquireren, laat  de portefeuillemanager weten.

‘Deze acquisities van het NLII Apollo Zorgvastgoedfonds passen uitstekend in het streven om te investeren in multidisciplinaire zorgcentra. De gezondheidscentra spelen in op de wens om verschillende zorgdisciplines te combineren en dichter bij mensen te brengen’, aldus portefeuillemanager Michel van Oostvoorn.

De opzet van het gezondheidscentrum waarborgt goede toegankelijkheid voor bezoekers en optimaal gebruik door medewerkers. De ruimten in beide centra worden gehuurd door verschillende zorgdisciplines, waaronder apothekers, huisartsen en fysiotherapeuten. Tevens zijn ondersteunende disciplines vertegenwoordigd, waaronder een diëtist, podotherapeut, en ergotherapie. Met alle huurders zijn langjarige huurovereenkomsten gesloten.

Johan Reesink, voorzitter van SPH: ‘We zijn verheugd met de acquisities in de portefeuille van het NLII Zorgvastgoedfonds, dit keer een tweetal gezondheidscentra. Hiermee zien we dat de markt voor de financiering van zorgvastgoed opgang komt. Dit is voor ons, als pensioenfonds voor de huisartsen en initiatiefnemer van het NLII Apollo Zorgvastgoedfonds, een belangrijk element waarmee we impact willen hebben voor de zorg in Nederland en voor onze deelnemers.’

Reageer op dit artikel