nieuws

Icon rondt verkoop Atrium af

Beleggingen

Icon rondt verkoop Atrium af

Kantorencomplex Atrium aan de Zuidas in Amsterdam is definitief van eigenaar gewisseld.

Icon Real Estate verkocht het complex aan een aantal Koreaanse investeerders. Financiële details over de verkoop werden niet gegeven, maar naar verluidt gaat het om een bedrag van een half miljard euro.

De Koraanse investeerders werden vertegenwoordigd door Amundi Real Estate. Amundi zelf spreekt van de grootste deal op de Nederlandse vastgoedmarkt in 2017. De Koreanen kochten ook het gebouw De Rotterdam op de Kop van Zuid voor 350 miljoen euro.

Icon Real Estate kocht Atrium in 2012 voor 100 miljoen euro en heeft het complex grondig opgeknapt en uitgebreid. Zo heeft het gebouw twee nieuwe torens en een ondergrondse parkeergarage die eerder dit jaar zijn opgeleverd. Het complex omvat ongeveer 60.000 vierkante meter aan kantoorruimte.

Reageer op dit artikel