nieuws

Hill Top 3 neemt NWO-gebouw voor 39,75 miljoen over

Beleggingen

Hill Top 3 neemt NWO-gebouw voor 39,75 miljoen over

Hill Top 3 heeft voor 39,75 miljoen euro (Kadaster) het NWO-gebouw aan de Laan van Nieuw Oost-Indië 300 in Den Haag gekocht.

Het vastgoedvehikel is opgericht en wordt gemanaged door Equity Estate en Arzan Wealth (DIFC) Limited . Equity Estate is mede‐investeerder. Voor Arzan Wealth is dit de   derde belegging in Nederland en de eerste belegging in de joint venture met Equity Estate. Arzan Wealth  DIFC) Limited is een in Dubai gevestigd vastgoedbedrijf gereguleerd door de Dubai Financial Services  Authority.

Als verkopende partij in het Kadaster wordt FRO II Tilburg Holding genoemd, waarschijnlijk een vehikel van Westinvest Gesellschaft  Investmentfonds, onderdeel van Deka Immobilien GmbH, die vorig jaar  in een verhuurtransactie als eigenaar werd aangemerkt.

Het kantoorgebouw Java aan de Laan van Nieuw Oost‐Indië 300 heeft een oppervlakte van 13.635 m2 en  beschikt over 176 parkeerplaatsen in de ondergelegen parkeergarage. Het complex is in 2000 opgeleverd,  heeft een energielabel A en is langjarig verhuurd aan NWO.

Enrico van Erkelens, CEO van Equity Estate: “Wij  zijn blij met de verwerving van het NWO‐gebouw in Den Haag. Het gebouw past perfect in de  beleggingscriteria van de joint venture tussen Arzan en Equity Estate door de lange huurtermijn en de  kwaliteit van de huurder. De transactie hebben we binnen 6 weken afgerond, wat voor alle betrokkenen  een uitdaging was. Wij zien kansen in de Nederlandse kantorenmarkt en willen daar graag gezamenlijk met  onze partners investeren. Met een aantrekkende economie die beter presteert dan Europese buren,  verwachten we dat Nederland aantrekkelijke kansen blijft bieden voor internationale investeerders.’

JLL adviseerde de verkoper in deze transactie. Kopers werden geadviseerd door NL Real Estate, AKD en  BDO. Equity Estate zal het asset management verzorgen.

Reageer op dit artikel