nieuws

G&S Vastgoed verkoopt Moermansk 400 en 500

Beleggingen

G&S Vastgoed verkoopt Moermansk 400 en 500
500 Moermansk

G&S Vastgoed verkoopt haar nieuwbouwontwikkelingen Moermansk 400 en Moermansk 500  aan een pan-European Real Estate club, geadviseerd door USB Asset Management.

De gebouwen liggen op de kop van de Moermanskkade in de Amsterdamse Houthavens. Zowel Moermansk 400 en Moermansk 500 zijn circa 5.000 m2,  elk onderverdeeld over 4 tot 5 grote  verdiepingen. Ook is er voldoende parkeergelegenheid. De verkoopprijs is niet bekend gemaakt.

Samen met de aankopen eerder dit jaar in Brussel, Luik en Leiden, bestaan de vastgoedbeleggingen onder beheer bij USB Asset Management in België en Nederland uit 450 miljoen euro.

Ward van de Braak, hoofd onroerend goed & particuliere markten in de Benelux & Nordics: ‘Wij blijven gefocust en zeer positief over de Amsterdamse kantorenmarkt, evenals high street retail  in de top 20 retail steden. We hebben steeds meer vertrouwen in de economische vooruitzichten binnen Nederland en specifiek in de groei van de Technologie Media en Telecom-sector in Amsterdam.’

De Amsterdamse Houthavens is een plek waar een enorme verandering gaande is. Ooit was het een belangrijke haven, in 1876 gebouwd voor het overladen van timmerhout. In 2010 is begonnen met de herontwikkeling van het gebied, de Houthaven is nu een aantrekkelijke plek om zowel te wonen als te werken.

Rienk Baarsma, commercieel ontwikkelaar G&S Vastgoed: ‘De Houthaven is de hotspot voor creatieve bedrijven in Amsterdam. Ieder project van G&S Vastgoed onderscheidt zich door een eigen karakter. Het is fantastisch dat Moermansk 400 en Moermansk 500 een toekomstige nieuwe eigenaar krijgen.’

In het eerste kwartaal van 2018 wordt er gestart met de bouw van twee volgende projecten in het gebied: Moermansk 300 en 400. Beide gebouwen worden een jaar later opgeleverd aan de koper.

UBS is bij de aankoop geadviseerd door Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten, BOAG en Houthoff Buruma voor de aankoop van de activa. G&S Vastgoed is bij de verkoop juridisch geadviseerd door NautaDutilh.

Reageer op dit artikel