nieuws

Eerste fase datacenter AMS1 opgeleverd

Beleggingen

Eerste fase datacenter AMS1 opgeleverd
Datacenter AMS1

Datacenter.com, een colocatie datacenter provider, heeft de eerste fase van zijn flagship’ datacenter in Amsterdam Zuidoost afgerond.

Fase 1 van het energiezuinige datacenter in Amsterdam telt 1.800 m2 colocatie vloeroppervlak en is inmiddels geopend voor klanten. De uiteindelijke omvang bedraagt 5.000 m2.

Meer dan 60 procent van de eerste fase in Datacenter.com AMS1 is volgens het management tijdens de ontwikkelfase al verhuurd aan verscheidene colocatie klanten. Colocatie is een dienst waarbij de klant een eigen server in een serverkast van de hostingprovider plaatst, en zo kan profiteren van een betrouwbare netwerkverbinding en stroomtoevoer.

‘Ons zwaar beveiligde en energiezuinige colocatie datacenter in Amsterdam heeft veel interesse gewekt bij klanten wereldwijd,’ zegt Jochem Steman, ceo van Datacenter.com. ‘Onder hen veel cloud providers, ook enkele grote partijen, die hun business performance willen verbeteren en de kosten voor toegang tot een wereldwijde netwerkinfrastructuur willen reduceren.’

Datacenter.com heeft ook de opening van een datacenter in de Verenigde Staten op de planning staan. Dit datacenter zal binnenkort in Dallas, Texas, beschikbaar komen. ‘Er is duidelijk vraag naar een nieuwe carrier-neutrale datacenter provider met wereldwijde dekking,’ zegt Steman. ‘Dit is het begin van een wereldwijde uitrol, waarmee wij onze colocatie klanten willen ondersteunen in het behalen van internationale successen.’

Reageer op dit artikel