nieuws

Corporate Places biedt circulair deelplatform met flexplekken

Beleggingen

Corporate Places is volgens oprichter Willem Hetebrij niet de zoveelste aanbieder van flexibele kantoorruimte. Zijn bedrijf tracht het leegstandsvraagstuk van corporate vastgoedeigenaren op ‘circulaire’ wijze op te lossen en tevens in hun groeiende behoefte aan flexplekken te voorzien.

Corporate Places biedt circulair deelplatform met flexplekken

Disruptief, reactiveren, rentmeesterschap en flexibiliteit. Het zijn de steekwoorden in de gedreven beschouwingen van Willem Hetebrij, eigenaar en oprichter van Corporate Places. ‘Wij willen de disruptor in vastgoedland worden. Dat een gebruiker uitsluitend betaalt voor de kwaliteit die hij krijgt en alleen voor feitelijk gebruik, pay per use.’

Dat dit alles kan bewijst deze ras ondernemer naar eigen zeggen sinds anderhalf jaar in een voormalig half leegstaand pand van drinkwaterbedrijf Vitens op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht, pal naast de A2. De eerste en tot dusverre enige vestiging van Corporate Places betaalt daar een puur omzet gerelateerde huur. Zelf spreekt Hetebrij van een ‘fee’. Hoe hoog die fee is, laat hij in het midden, maar volgens hem genereert de gebouweigenaar inmiddels al ‘beduidend meer’ inkomsten uit de 2.500 m2 die Corporate Places faciliteert, dan dat via een reguliere huurovereenkomst het geval zou zijn. ‘Sinds de zomer zitten we op bezettingsgraad van bijna 50 procent, boven de 50 procent beginnen wij te lachen’, spreekt hij vergenoegd.

Eigenaar van het negen verdiepingen tellende pand aan de Reactorweg 47 is sinds maart van dit jaar Opportunityfonds APF I.

Corporate Places heeft volgens Hetebrij  een cruciale rol gespeeld bij de ‘activering’ en de daaruit voortvloeiende waardestijging van het hoofdgebouw, dat al geruime tijd half leegstond en dat Vitens niet kwijt raakte. Totdat Corporate Places in het voorjaar van 2016 introk in de plint van het hoofdgebouw en op de achtste verdieping, waar zich thans een fullservice vergadercentrum bevindt met een auditorium voor zestig personen en een diversiteit aan vergaderunits.

Lees meer over deze bijzondere aanbieder van flexplekken in het novembernummer van Vastgoedmarkt dat vrijdag 15 december 2017 verschijnt.

 

Reageer op dit artikel