nieuws

Xior koopt 180 studentenunits in Groningen

Beleggingen

Xior Student Housing heeft een nieuwbouwproject gekocht met 180 studentenunits aan de Oosterhamrikkade in Groningen.

Xior koopt 180 studentenunits in Groningen
Oosterhamrikkade Groningen

De transactie heeft een investeringswaarde van ongeveer 20 miljoen euro en een verwacht aanvangsrendement van ongeveer 6,5 procent. De oplevering en ingebruikname is voorzien voor april 2018.

Onlangs werden al studentencomplexen van Xior opgeleverd in Delft, Den Haag en Rotterdam. De aanwinst in Groningen is onderdeel van de vernieuwing van de Oosterhamrikkade en de Stadswerf. Het project ligt volgens Xior op een gunstige locatie ten opzichte van het centrum van Groningen, het Universitair Medisch Centrum van Groningen (UMCG) en op fietsafstand van andere universitaire voorzieningen en hogescholen. Groningen telt ongeveer 54.000 studenten, waarvan een belangrijk deel uit het buitenland komt.

Het complex bestaat uit zelfstandige studentenunits met een gemiddelde oppervlakte van 31,8 m2, gemeenschappelijke ruimtes zoals een inpandige fietsenstalling en een gezamenlijke buitenruimte. Vanuit bouwkundig oogpunt werd ook rekening gehouden met de aardbevingsbestendigheid van het gebouw, dat wordt opgericht volgens de Nieuwbouwregeling van de NAM. Daarbij is de aardbevingsbestendigheid vanaf het begin van het ontwerpproces meegenomen. Zo moet de fundering een verschil in hoogte tot 10 centimeter kunnen opgevangen.

In afwachting van de oplevering krijgt Xior van de verkoper een rendementsgarantie ter waarde van 650.000 euro.

Reageer op dit artikel