nieuws

Sony Center Berlijn voor 1,1 miljard verkocht

Beleggingen

Sony Center Berlijn voor 1,1 miljard verkocht
Berlin Sony Center

Oxford Properties en Madison International Realty hebben het 112.000 m2 grote Sony Center in Berlijn voor 1,1 miljard euro gekocht.

Dat bericht Thomas Daily. Verkoper van het multifunctionele complex aan Potsdamer Platz is het Koreaanse pensioenfonds NPS. Oxford is de vastgoedtak van het Canadese pensioenfonds Omers. Madison, een private equity-investeerder uit New York, zou de junior partner in de megadeal zijn.

Het in 2000 opgeleverde complex huisvest kantoren, winkels, leisure en horeca. De Koreanen hebben het complex voor bijna twee keer de aankoopprijs verkocht. In 2010 kochten ze Sony Center voor 572 miljoen euro. In juli meldde Thomas Daily al dat de deal aanstaande was. De koop wordt naar verwachting nog dit jaar afgerond.

Reageer op dit artikel