nieuws

Savills IM koopt winkelcomplexen Redevco

Beleggingen

Savills IM koopt winkelcomplexen Redevco
Savills IM koopt Kleiweg 24-48 van Redevco

Savills Investment Management heeft voor 35 miljoen euro twee gerenoveerde winkelcomplexen in Enschede en Gouda gekocht. Verkoper is Redevco.

Koper is het Europese Retail Fund van Savills Investment Management. De overnamesom is 35 miljoen euro. Het betreft een winkelcomplex van 6.612 m2 in het centrum in Gouda aan Kleiweg 24-28, 34 en 44 met huurders Blokker, C&A , WE en The Sting. Het pand in Enschede aan Hendrik Jan van Heekplein 52A en 52B met een oppervlakte van 3.306 m2 is verhuurd aan C&A en VM retail.

De objecten zijn gekocht van Redevco, die beide winkelcomplexen heeft gerenoveerd. Voor de uitgebreide herontwikkeling in Gouda ontving Redevco in 2013 de NRW Jaarprijs. Savills Investment Management ziet in Nederland verdere mogelijkheden om voor derden te investeren vanwege het verbeterde consumentenklimaat. De focus ligt daarbij op retail op de beste locaties in de top 20 winkelplaatsen.

Savills Investment Management werd geadviseerd door Mc Devitt, Simmons & Simmons en bouwkundig door Savills.

Reageer op dit artikel