nieuws

Q-Park koopt parkeergarages Venlo

Beleggingen

De gemeente Venlo heeft drie gemeentelijke parkeergarages in het centrum aan Q-Park verkocht. In totaal betreft het 1.595 parkeerplaatsen.

Q-Park koopt parkeergarages Venlo
parkeergarage Venlo

Dat bericht Venlo. De gemeente en Q-Park streven naar een overdracht van de parkeergarages begin 2018. Het betreft de locaties Mgr. Nolensplein (760 parkeerplaatsen), Maaswaard (385 parkeerplaatsen) en Roermondsepoort (450 parkeerplaatsen). Alle drie de locaties zullen geleidelijk worden aangepast, zodat ze aan de hoge standaarden van Q-Park voldoen.

‘Door deze samenwerking en de expertise die Q-Park inbrengt, kunnen we kwalitatief hoogwaardige dienstverlening en toegankelijkheid voor bewoners, ondernemers en de vele bezoekers van Venlo verder verbeteren’, aldus Stephan Satijn, wethouder Economische Zaken en Kennisinfrastructuur van de gemeente Venlo.

Mark van Haasteren, algemeen directeur Q-Park Nederland: ‘Door deze toevoegingen aan onze bestaande parkeerfaciliteiten in Venlo (Q-Park Centrum Maasboulevard en P+R Stationsplein) kunnen we onze rol als mobiliteitspartner optimaliseren.’ Zo gaan in de nabije toekomst alle (bij het parkeren) betrokken partijen gezamenlijk naar de verbetering van de toegankelijkheid van Venlo kijken. Daarbij staan bereikbaarheid, ruimtelijke kwaliteit en mobiliteit centraal.

Reageer op dit artikel