nieuws

Duits beleggingsvolume plust 20 procent

Beleggingen

Duits beleggingsvolume plust 20 procent
Berlin Sony Center

Op de commerciële vastgoedmarkt in Duitsland is in de eerste drie kwartalen voor bijna 39 miljard euro van eigenaar verwisseld. Dat is bijna 20 procent meer dan in dezelfde periode in 2016.

Dat bericht Thomas Daily op basis van cijfers van CBRE, Colliers International en JLL. De drie vastgoedadviseurs komen op een Duits beleggingsvolume uit van 38,6 miljard euro. Dat is het beste negenmaandsvolume sinds 2007. Het aandeel buitenlandse beleggers steeg in deze periode van 38 naar 49 procent, aldus CBRE.

Berlijn is de populairste stad met meer dan 6 miljard euro aan vastgoeddeals. Daarmee koerst Duitsland nog steeds af op een mogelijk recordjaar. Het huidige recordjaar is 2015 met een beleggingsvolume van 55,1 miljard euro. JLL rekent voor 2017 op een totaal van 50 tot 55 miljard euro. Het vierde kwartaal is overigens goed begonnen met de verkoop voor 1,1 miljard euro van het Sony Center in Berlijn aan Noord-Amerikaanse beleggers.

Reageer op dit artikel