nieuws

Commerz Real verkoopt kantoor in Amsterdam Zuidoost

Beleggingen

Commerz Real verkoopt kantoor in Amsterdam Zuidoost
ING-kantoor De Entree 201 Amsterdam

Commerz Real heeft kantorengebouw Arena Toren B in Amsterdam Zuidoost voor 51,6 miljoen euro verkocht aan een institutionele belegger. Dat is 2,3 miljoen euro boven de actuele marktwaarde.

Dat meldt de Duitse website Property Magazine en bevestigt vastgoedadviseur NL Real Estate. Het kantoor aan De Entree 201 heeft een oppervlakte van bijna 20.000 m2 en 173 ondergrondse parkeerplaatsen. Huurder van het gebouw is ING. Het kantoor kwam uit het open vastgoedfonds Hausinvest van Commerz Real.

Het gaat om de derde kantoordeal van Commerz Real in korte tijd in Nederland. Eerder deed de Duitse vermogensbeheerder Ten Thirty in Amstelveen en Blaak 31 in Rotterdam van de hand. Bij de laatste transactie adviseerde CBRE Commerz Real. Juridisch advies kreeg de verkoper van PwC en Houthoff Buruma. De koper werd bijgestaan door NL Real Estate.

Reageer op dit artikel