nieuws

Certitudo koopt hoofdkantoor McDonald’s Amsterdam

Beleggingen

Certitudo Capital heeft het hoofdkantoor van McDonald’s Nederland in Amsterdam gekocht. Het kantoor van 4.200 m2 bevindt zich in kantoren- en bedrijvengebied Amstel III.

Certitudo koopt hoofdkantoor McDonald’s Amsterdam
Hoofdkantoor McDonald's aan Paasheuvelweg 14 in Amsterdam

Dat meldt de Bossche ontwikkelende belegger in een persbericht zonder nadere details. De koopsom bedraagt 7 miljoen euro, blijkt uit de akte van levering van 10 oktober (Kadaster). De verkoper is Amsterdam Paasheuvelweg, een bv van Kimberley Invest uit Varsseveld. Deze bv kocht het kantoor in 2016 nog voor ruim 5,46 miljoen euro, aldus het Kadaster. Het kantoorpand aan Paasheuvelweg 14 beschikt ook over een afgesloten parkeerterrein met zestig parkeerplaatsen. Certitudo heeft het pand gekocht voor de eigen kantorenportefeuille.

McDonald’s heeft het pand langjarig gehuurd. Amstel III met een oppervlakte van 250 hectare bestaat uit een kantorenzone met 720.000 m2 bruto kantorenoppervlak en een bedrijvenzone. Het is onlangs een nieuwe weg ingeslagen met een geleidelijke transformatie van monofunctioneel werkgebied naar een gemengd (hoog)stedelijk werkwoongebied in de kantorenzone, en een gemengd werkgebied in de bedrijvenzone.

Hiermee wordt leegstand tegengegaan en krijgt het gebied een nieuwe impuls. In 2014 is hiervoor het bestemmingsplan aangepast, waardoor horeca, detailhandel, hotels nu ook tot de mogelijkheden in het gebied behoren. Certitudo zegt zich de komende jaren nog meer te focussen op uitbreiding van haar kantorenportefeuille. Daartoe heeft het de huurovereenkomst met BNP Paribas Leasing Solutions verlengd en een langdurige huurovereenkomst met Ingenico afgesloten.

Reageer op dit artikel