nieuws

Acteeum transformeert missiehuis Velsen naar woningen

Beleggingen

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft het voormalige Missiehuis in Driehuis (gemeente Velsen) voor ruim 6 miljoen euro verkocht aan Acteeum Partnership Operations uit Santpoort-Zuid.

Acteeum transformeert missiehuis Velsen naar woningen
Voormalig missiehuis in Driehuis

Dat bericht het Rijksvastgoedbedrijf. De kopende ontwikkelaar is van plan het complex te herbestemmen naar appartementen in het monumentale hoofdgebouw en nieuwbouw op het terrein. Het complex aan Driehuizerkerkweg 123 heeft een oppervlakte van bijna 8.300 m2. Het complex uit 1924 is lange tijd in gebruik geweest als school, internaat en missiehuis. Daarna zat het  ministerie van Defensie erin, tot 2012. Sindsdien is het complex in bewaring gegeven om kraak, vandalisme en brandstichting te voorkomen.

Reageer op dit artikel