nieuws

Woningbouw op locatie bedrijfscomplex Zaandam

Beleggingen

Woningbouw op locatie bedrijfscomplex Zaandam
Bedrijfshal op industrieterrein Achtersluispolder in Zaandam

Een consortium van beleggers onder leiding van ConverseDC heeft Barndegat 6-8 in Zaandam gekocht. Het gaat om een leegstaand bedrijfscomplex van bijna 16.000 m2.

Het kopende consortium is Stadsuitbreiding Van Amsterdam (SvA). De koopsom bedraagt 2,125 miljoen euro, aldus het Kadaster. Verkoper is DS Smith Packaging Netherlands dat zijn bedrijfsactiviteiten al heeft verplaatst naar elders in het land.

Onder leiding van medeaandeelhouder ConverseDC en in samenspraak met gemeente Zaanstad hebben de beleggers als uiteindelijk doel het complex en het terrein te herontwikkelen naar woningbouw. Het complex bestaat uit acht gebouwen met kantoorruimten, bedrijfsruimten, productieruimten, een opslagterrein en parkeerplaatsen. Het perceel ligt aan een open vaarverbinding aan het IJ en gesitueerd aan de kop van industrieterrein Achtersluispolder.

De bestaande opstallen en terreinen zullen vooralsnog in delen verhuurd worden, waarbij gedacht wordt aan horeca, werkplaatsen en opslagruimten. In het gebied onderzoeken gemeente Zaanstad en gemeente Amsterdam overigens de aanleg van een mogelijke nieuwe cruiseterminal. Ook vindt onderzoek plaats naar de recreatieve mogelijkheden van de Noorder IJ-plas. De transactie is begeleid door Mol Notariaat te Amsterdam. Verkoper is bijgestaan door Kuijs Reinder Kakes te Zaanstad.

Reageer op dit artikel