nieuws

Winkelcentra Prins Alexander krijgen opknapbeurt

Beleggingen

Winkelcentra Prins Alexander krijgen opknapbeurt

De winkelcentra in het Rotterdamse stadsdeel Prins Alexander krijgen extra aandacht vanuit Programma Oost. Het gemeentelijke programma dat met 10 miljoen euro de leefbaarheid in het gebied extra ondersteunt.

Dat meldt de gemeente Rotterdam. In opdracht van wethouder Joost Eerdmans is een sterkte-zwakte analyse van de winkelcentra gemaakt. Op basis hiervan komen er extra investeringen om de sterke punten te behouden en de zwakke punten te versterken. Voor deze aanpak is een Aanvalsplan Winkelcentra Prins Alexander 2017 – 2019 gemaakt, dat de wethouder op donderdag 28 september heeft overhandigd aan Dirk Jan van Lottum, plaatsvervangend voorzitter van de Gebiedscommissie Prins Alexander.

Wijkwinkelcentra zijn zeer belangrijk voor bewoners omdat zij daar hun dagelijkse boodschappen halen, elkaar ontmoeten en waar service wordt verleend. De winkelcentra in Prins Alexander zijn vooral ook een steun in de rug voor ouder wordende bewoners die graag in hun vertrouwde omgeving willen blijven wonen en dichtbij hun boodschappen willen kunnen doen. Naast Alexandrium zijn in Prins Alexander de volgende wijkwinkelcentra:  Binnenhof, Hesseplaats, Zevenkamp, Het Lage Land, Jacob van Campenplein, Nesselande, Mia van IJperenplein.

Er was nog geen specifieke aanpak voor de winkelcentra in Prins Alexander. Naast de gemeentelijke inspanningen zijn ook de inspanningen van de ondernemers en de vastgoedeigenaren van belang om de centra levend te houden. Het aanvalsplan biedt daarom een integrale aanpak waarbij alle actoren zijn aangesloten en waarin de verschillende thema’s worden opgepakt: veiligheid, kwaliteit bebouwing, schoon en heel, en activiteiten van ondernemers.

Retailvastgoed staat op 7 november in de schijnwerpers tijdens de eerste onbijtsessie van Vastgoedmarkt in het kantoor van JLL op de Amsterdamse Zuidas. De eerste keynote wordt gehouden door director Store Operations Edwin Boer van Hudson’s Bay, de tweede door Robert-Jan Visser van Parfois-operator Parfection. Hij zoekt voor de tassen- en accessoireketen Parfois – die zojuist zijn vijfde winkel opende – in de komende jaren nog vijftien winkellocaties. Senior onderzoeker Michiel Boonen van de internationale vastgoedadviseur JLL presenteert zijn Retail Ranking 2017. Bekijk hier het volledige programma.

Reageer op dit artikel