nieuws

V&D-pand Haarlem Schalkwijk verkocht

Beleggingen

V&D-pand Haarlem Schalkwijk verkocht
Maarschalk-Haarlem

Op 1 september is het voormalige V&D-gebouw in winkelcentrum Schalkwijk te Haarlem in andere handen overgegaan. De nieuwe eigenaar, Lunee Vastgoed, gaat dit pand, alsmede de objecten welke in gebruik waren bij Rabobank en MS Mode slopen zodra het bestemmingsplan gewijzigd is.

Lunee heeft een plan voor deze locatie gepresenteerd bestaande uit een woontoren en een appartementengebouw. In de plinten is ruimte voor grootschalige horeca, retail, fitness en de nieuwe bibliotheek. Voor het ontwerp van de toren is Inbo als architect geselecteerd. De toren wordt minimaal 70 en maximaal 100 meter hoog. De gemeente is enthousiast over deze ontwikkeling en heeft haar medewerking aan de realisatie van deze plannen toegezegd.

In het winkelcentrum zijn recent meerdere projecten opgestart zoals het Floridaplein met twee supermarkten, retail, woningen, 600 parkeerplaatsen en een bioscoop met 6 zalen. Daarnaast wordt de voormalige VNU-toren aan de noordzijde getransformeerd naar woningen.

Lunee Vastgoed, is een deelneming van Hoes Schalkwijk. Hoes is al decennia lang actief in winkelcentrum Schalkwijk en levert met deze herontwikkeling een substantiële bijdrage aan de verbetering van de woonomgeving alsmede aan de revitalisatie van het winkelcentrum.

Bij zowel de aankoop van het gebouw, als de totstandkoming van het samenwerkingsverband met het familie investeringsbedrijf is geadviseerd door Van Gorkom Retail Property Consultancy te Hilversum.

 

Reageer op dit artikel