nieuws

‘Unibail-Rodamco stoot winkelcentra Zoetermeer en Almere af’

Beleggingen

‘Unibail-Rodamco stoot winkelcentra Zoetermeer en Almere af’
Mall of the Netherlands, Leidschendam

Vastgoedfonds Unibail-Rodamco gaat zijn winkelcentra in Zoetermeer en Almere verkopen, schrijft het FD.

Eerder schreef het persbureau Bloomberg dat naast Zoetermeer en Almere ook Stadshart Amstelveen (84.000 m2, 148 winkels, 9 miljoen bezoekers per jaar) door Unibail-Rodamco zou worden verkocht. Bij navraag door het FD bleek dat laatste door bronnen in de vastgoedsector niet te worden bevestigd. Vastgoedadviseur Cushman & Wakefield zou zijn ingehuurd om de winkelcentra te verkopen.

De winkelcentra passen volgens bronnen niet meer in de strategie van Unibail-Rodamco. Het Frans-Nederlandse vastgoedfonds zet in op de grootste en best presterende winkelcentra van Europa.

Aanleiding voor de verkoop zouden de achterblijvende prestaties van de Nederlandse portefeuille zijn in vergelijking met die in andere landen. In beide steden deelt het fonds de eigendom met andere partijen. In Almere (90.000 m2, 130 winkels, 9 miljoen bezoekers) is dat met Klépierre, in Zoetermeer (77.000 m2, 148 winkels, 10 miljoen bezoekers) met MN en Altera. Bovendien zou de herontwikkeling van winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam tot Mall of the Netherlands (75.000 m2, 110 winkels, 7 miljoen bezoekers) te veel concurreren met de eigen winkels in Zoetermeer.

Noch Unibail-Rodamco, noch Cushman & Wakefield wil het nieuws van de verkoop aan het FD bevestigen.

Reageer op dit artikel