nieuws

Particulier koopt laatste woningen Ring-portefeuille

Beleggingen

Een particuliere belegger heeft de laatste 26 woningen van de Ring Portfolio gekocht.

Particulier koopt laatste woningen Ring-portefeuille
Boekbinderstraat, Zwolle

Het complex in Zwolle ging van de hand voor 3.925.000 euro, zo blijkt uit de akte van levering. De verkoper is NL Residential Coöperatief. De ander negentien complexen van de Ring-portefeuille gingen naar de Canadese belegger Capreit. De woningportefeuille, met een sterke concentratie in Amsterdam, Den Haag en Utrecht, is de afgelopen jaren sterk geoptimaliseerd en uitgebreid door investment manager Waterland Real Estate. JLL heeft het commerciële verkoopproces begeleid.

‘De bewezen huurpotentie en de jonge leeftijd van de woningen maakt de Ring Portfolio bij uitstek interessant voor institutionele investeerders uit binnen- en buitenland. Dit heeft geresulteerd in zeer competitieve biedingen’, zegt Jorn Thoomes, head of Capital Markets Residential bij JLL. Martijn Derks, negotiator Capital Markets Residential bij JLL, vult aan: ‘De macro-economische vooruitzichten van Nederland zijn en blijven sterk. Dit maakt ons land voor buitenlandse beleggers erg interessant voor het aankopen van dergelijke portefeuilles. Wij verwachten op korte termijn nog meer nieuwe toetreders te zullen zien.’

Loyens & Loeff begeleidde verkoper op juridisch vlak. Koper werd in deze transactie juridisch bijgestaan door Houthoff Buruma.

Reageer op dit artikel