nieuws

Rosenbaum koopt prestigieus Zuidas-project van OVG

Beleggingen

OVG Real Estate, die medio augustus is gestart met de realisatie van Valley, heeft het gebouw aan de RJB Group of Companies verkocht. Dat meldt OVG in een persbericht.

Rosenbaum koopt prestigieus Zuidas-project van OVG
OVG verkoopt Valley Zuidas aan RJB Group

De totale oppervlakte van Valley is 75.000 m2 bvo met een maximale hoogte van ongeveer 100 meter voor de hoogste toren van het gebouw. Gepland zijn 196 huurappartementen van 55 tot 700 m2, kantoren, skybar, horeca, retail, ondergrondse parkeergarage en culturele voorzieningen. De eindgebruikers van de kantoorruimtes en parkeergarage zijn voor een groot deel al vastgelegd. Partijen geven geen financiële details. In de markt wordt de koopsom geschat op ongeveer 300 miljoen euro.

Het project ligt aan de Beethovenstraat in Amsterdam, tegenover het hoofdkantoor van ABN Amro. De oplevering van het gebouw vindt naar verwachting in 2021 plaats. De realisatie is in handen van Volker-Wessels-ondernemingen G&S Bouw en Boele & van Eesteren. Valley is door OVG Real Estate ontwikkeld en is ontworpen door MVRDV. Winy Maas is verantwoordelijk voor het ontwerp, dat een vernieuwend en natuurlijk karakter heeft. Valley ontleent haar naam aan het landschap dat over het gebouw loopt, dat doet denken aan een vallei. Landschapsarchitect Piet Oudolf heeft het ontwerp van de beplanting van de vallei en de terrassen gemaakt.

Duurzaamheid en gezond werken en wonen staan volgens OVG centraal. Valley zal voor een groot deel ook publiekelijk toegankelijk zijn. De openbare ruimtes zullen dwars door en over het gebouw lopen. Jan Hein Tiedema, executive managing director OVG Nederland: ‘Dit project laat precies zien hoe wij met vastgoed niet alleen duurzame en gezonde projecten ontwikkelen, maar ook een stadsdeel kunnen vernieuwen en aantrekkelijker kunnen maken. We zijn blij dat we met de verkoop van Valley de portfolio van RJB hebben mogen verrijken.’

RJB Group of Companies, een privaat vastgoedconcern opgericht door Ronny Rosenbaum, voegt Valley aan zijn A-1 portfolio toe. David Beesemer, verantwoordelijk lid van de directie van RJB Group of Companies: ‘Het duurzame en innovatieve karakter maakt Valley een waardevolle toevoeging. Deze belegging voor de lange termijn past perfect in ons recent ingezette diversificatiebeleid. We zijn trots op dit specifieke project, gezien de impact die het zal hebben op de omgeving en kijken uit naar een succesvolle realisatie.’

CBRE heeft bij deze transactie opgetreden als adviseur voor OVG Real Estate, Loyens & Loeff heeft OVG juridisch bijgestaan en Heeren Makelaars heeft OVG ondersteund bij de totstandkoming van het woonprogramma. RJB is in deze transactie geadviseerd door Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten en DLA Piper heeft RJB juridisch en notarieel begeleid.

Reageer op dit artikel