nieuws

‘Nog 80 procent kantoren niet duurzaam’

Beleggingen

Hoewel vanaf 2023 kantoorgebouwen van meer dan 100 m2 naar verwachting minimaal energielabel C moeten hebben, voldoet 80 procent nog niet.

‘Nog 80 procent kantoren niet duurzaam’

Dat bericht de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Uit cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland blijkt dat steeds meer kantoren een groen energielabel hebben. Ten opzichte van augustus 2016 is het aandeel geregistreerde energielabels met C of beter gestegen met 71 procent.

Het aantal afgemelde energielabels G t/m D steeg anderzijds met 40 procent. Ongeveer 80 procent van de kantoorgebouwen voldoet nog niet aan de voorgenomen norm van Energielabel C voor 2023. Ze zijn of energie-onzuinig of hebben (nog) geen energielabel.

Eigenaren van energieslurpende kantoren moeten hun panden zuiniger maken. Eind 2016 kondigde minister Blok van Wonen en Rijksdienst het voornemen voor een wettelijke verplichting voor een minimale eis van Energielabel C aan. Het uitfaseren van kantoren met energielabel G, F, E en D moet een significante energiebesparing opleveren. Daarmee komen de doelstellingen van het Energieakkoord een stap dichterbij.

Reageer op dit artikel