nieuws

Nederland blaast stevige partij mee op Expo Real

Beleggingen

Met de koepelstands van Holland Metropole en Holland Property Plaza en een flink aantal individuele stands blaast ons land een stevige partij mee op de Expo Real 2017 in München. Belangrijkste thema: de bouw van een duurzame ‘Holland metropool’.

Nederland blaast stevige partij mee op Expo Real
Halle B2: Union Investment

 

Tot 2040 moeten er zo’n 800.000 nieuwe woningen in en rond de vier grote steden bij komen. De Randstad verandert in een duurzame, toekomst bestendige  metropool zonder dat het Groene Hart (‘Central Park’) verloren gaat. Internationale partijen met een lange termijn visie zijn van harte welkom een bijdrage te leveren. Dat vormt kort gezegd de hoofdboodschap die Holland Metropole (G4) dit jaar wil uitdragen in München.

De toekomstige metropool staat centraal in de ontbijtsessie die gepland staat op donderdag 5 oktober van 9.30 uur tot 10.45 uur op de PropertyEU stand (A2.232), waar de koepelstand van Holland Metropole net als verleden jaar is gevestigd. Daarnaast komt het thema van de leefbare metropool (smart cities, stedelijke vernieuwing, big data, proptech enzovoorts) terug in enerlei vorm in de overige vijftien onderdelen van het omvangrijke congresprogramma waaraan de partners in Holland Metropole op 4 en 5 oktober een bijdrage leveren.

 

Voor Holland Property Plaza (HPP) is het ondertussen alweer de tiende Expo Real in successie. Deze koepelstand bundelt weer tientallen publieke en private partijen. De HPP stand is dit jaar groter en telt ook meer nieuwe deelnemers.

Op de beurs zelf organiseert HPP geen seminars. Wel is er aan de vooravond van de beurs het HPP Ice-Breaking Dinner, en op 4 oktober vindt in Palais Lenbach het jaarlijkse HPP Investor Dinner plaats. Voor dit diner heeft HPP Staatsministerin Dr. Beate Merk, met in haar portefeuille Europese samenwerking, uitgenodigd. Op 6 oktober vindt alweer het tiende HPP International Ladies Breakfast plaats in Hotel Königshof. Spreker is dit jaar Dr. Kati Herzog, specialiste in energy en duurzaamheid en directielid van Apleona Bauperformance.

Meer over de Expo Real 2017 in het septembernummer van Vastgoedmarkt.

 

Reageer op dit artikel