nieuws

Libertas koopt Haags wijkwinkelcentrum

Beleggingen

Libertas Investments heeft wijkwinkelcentrum Ambachtsgaarde in Den Haag-Zuidwest gekocht. Verkoper is Deza Vastgoed uit Alphen aan den Rijn.

Libertas koopt Haags wijkwinkelcentrum
Haags wijkwinkelcentrum Ambachtsgaard

De aankoop betreft 23 winkelunits en drie bovenwoningen met een totale verhuurde oppervlakte van ruim 5.500 m2. De belangrijkste huurders zijn Albert Heijn, Action en Kruidvat. Het overgrote deel van de overige huurders is food-gerelateerd. De koopsom, nog niet vermeld in het Kadaster, staat gelijk aan een bruto aanvangsrendement van 8,9 procent.

Libertas Investments gaat Ambachtsgaarde Winkelfonds CV oprichten, waarin voornamelijk particuliere beleggers zullen gaan deelnemen vanaf 100.000 euro. De totale fondsinvestering bedraagt 9,2 miljoen euro. Het gaat om het derde fonds onder beheer van Libertas.

Mede-initiatiefnemer Louis Postma zegt over de aankoop: ‘Dit winkelcentrum kent een verzorgingsgebied van 10.600 inwoners, de gemiddelde huurprijs bedraagt 135 euro per m2, de meeste huurders zijn food gerelateerd en zijn ook de afgelopen jaren stabiele huurders gebleken. Voorts zien wij mogelijkheden voor optimalisatie/upgrading van het winkelcentrum. Dit is de reden waarom wij zelf ook deelnemen in het fonds.’

Reageer op dit artikel